Kwaliteit

WIJ MAKEN UW KEUKEN OP DE MEEST COMFORTABELE WIJZE.

JE BESTELT ZE GEWOON ONLINE NA EEN GESPREK MET ONZE CONSULENTEN.

Kwaliteit is volledig afhankelijk van de materialen die je gebruikt

Wanneer je kiest om een keuken te laten plaatsen bij je thuis, kan je maar beter meteen gaan voor een kwalitatieve keuken. Als je dan toch een grote investering doet, kan je het maar beter meteen goed doen. Bij ONKI bieden wij onze klanten de kans om ontzettend veel informatie te vergaren omtrent de keukens die wij plaatsen en de materialen die wij daarvoor gebruiken.

Materiaalkeuze


Melamine: Een dunnere variant van Laminaat.


Voordeel: Een goedkoper fabricageproces resulteert in een goedkopere keuken. Melamine is dan wel dunner dan Laminaat en daardoor iets minder stootvast. Anders dan bij vloeren, is een melamine toplaag voor je keukenkasten degelijk genoeg om dagelijks gebruik te weerstaan.

Nadeel: De goedkoopste melamine varianten hebben vaak een gekorreld oppervlak wat goedkoper oogt.

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Laminaat: Een 0.4mm dikke toplaag


Voordeel: Een steviger oppervlak zorgt voor een hogere kras- en stoot resistentie. Denk hierbij aan je laminaat vloer waar je met je schoenen overgaat, waar poten en scherpe oppervlakken op schuiven, en je met zanderige schoenen over loopt.


Nadeel: Bij laminaat heb je altijd aflijningen. Denk hierbij aan Donald's befaamde ‘donkere lijntje”. Bovendien kan je je de vraag stellen of je al die duurzaamheid ook nodig hebt. Het wordt tenslotte doorgerekend in de prijs. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Laklaminaat: Soft touch laminaat


Voordeel: De afwerking voelt zacht en luxueus zoals een gelakte deur, maar is degelijker wat betreft kras en stoot gevoeligheid. Ook de kostprijs ligt lager, en het is verkrijgbaar in een ruime waaier aan kleuren. Een ongetraind oog kan nauwelijks het verschil zien tussen een duurdere lak of een laklaminaat. 

Nadeel: Er is nog steeds een randafwerking die zichtbaar is indien geweten. Ook zijn herstellingen van panelen of deuren, anders dan bij een lakversie, niet mogelijk. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Acryl: Een kunststof toplaag die veelal gebruikt wordt ter vervanging van een hoogglans lak- of melamine keuken.


Voordeel: Sterkere toplaag, makkelijker te bewerken, en goedkoper in aankoop. Heeft een rijke, diepe glans.

Nadeel: De afkanting heeft niet altijd dezelfde kleur, na oplevering moet een beschermingslaag aangebracht worden om de fronten te verharden. Is enkel te verkrijgen als vlakke deur, en bijna uitsluitend als hoogglansuitvoering.

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Fineer: Een dunne houtlaag aangebracht op een spaanderplaat, vaak een MDF of equivalent.


Voordeel: Je creëert de look en feel van een massief houten keuken, zonder daarbij de kostprijs te betalen. Bovendien wegen deuren en panelen behoorlijk minder waardoor de slijtage aan scharnieren en geleiders op lange termijn minder ernstig is. 


Nadeel: Hout blijft hout, of het massief is of een toplaag, en dient dus met zorg behandeld te worden. Ook is bij fineer het nadeel dat het niet erg stoot- of krasvast is. Afhankelijk van de dikte kunnen bepaalde beschadigingen net als bij een massief houten deur opgeschuurd worden.

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Natte Lak: Zowel gebruikt voor een matte als een glanzende uitvoering. Een gespoten keuken, net zoals je auto, bestaande uit enkele basislagen en enkele laklagen.


Voordeel: Naadloze afwerking rondom rond. Er worden geen pvc afkantingen gebruikt. Geeft een luxueuzere uitstraling. Eventuele beschadigingen kunnen in veel gevallen opgelost worden met een extra laklaag. Je moet dus niet zo snel nieuwe onderdelen kopen ter vervanging.


Nadeel: Niet erg stoot- en krasvast. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Structuurlak: Zeer vergelijkbaar met natte lak. Verschil is dat het oppervlak enkel mat geleverd kan worden, en meestal een korrelige structuur vertoont.

Voordeel: Anders dan natte lak is deze erg stevig. Voornamelijk ontwikkeld voor de afwerking van meubels en trappen die in de buitenlucht staan, is het nagenoeg onmogelijk een deur of paneel in deze uitvoering te beschadigen.

Nadeel: Heeft problemen gekend met verkleuringen. Is niet herstelbaar mocht er toch iets beschadigd worden. Vertoont door zijn hoge hardheid na lange tijd vaak barstjes op de hoekpunten. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Massief houten deur:


De omschrijving vereist weinig uitleg. Deze deuren zijn opgebouwd uit massief hout. Vaak te vinden in gekaderde deuren. Let hierbij wel op dat het binnenpaneel een dikte heeft. De meeste kaderdeuren worden vandaag met een fineer binnenpaneel gemaakt.

Voordeel: Vooral in landelijke vorm een premium product. Geeft een authentieke sfeer door de weren en knopen die in het materiaal te vinden zijn. Bovendien kan je hout met verschillende producten bewerken om zo de kleuring te bepalen. Niet alle leveranciers bieden dit echter aan, gezien de hoge kostprijs voor dergelijke personalisering.

Nadeel: Mede door de stijl waarin het hout meestal gebruikt wordt, is vooral de kostprijs het struikelblok. (zie sectie stijlen) Daarnaast moet geweten zijn dat houten deuren meer zorg vergen dan andere gebruikte materialen. Van het inoliën tot het vermijden van sterke kuisproducten. Hout is toch wat gevoeliger dan andere materialen. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Kostprijs

Paneel dikte en densiteit


Wanneer we spreken over panelen, bedoelen we eigenlijk alle oppervlakken in een keuken. Van de deuren tot de korpusplaten en zijpanelen. Allen hebben een zekere dikte, en de materiaalbasis heeft een zekere densiteit.


De dikte kan je uiteraard eenvoudig meten, de densiteit kan je te weten komen door de deurscharnieren te ontklippen. Het gewicht van de deur zegt vaak veel over de densiteit.


Hou er rekening mee dat een kunsttof (melamine, laminaat, acryl) bijna altijd op een vezelplaat gemonteerd is, waar een gefineerde- en gelakte variant op een MDF basis gemaakt zijn. De redenen hiervoor zijn meer technisch dan kwalitatief, maar het betekent alleszins dat de eerste per definitie lichter is dan de laatste.

Werkbladen


Laminaat 04mm toplaag op een spanaderplaat.

Voordeel: Een lage kostprijs voor een sterk werkblad. De ruime waaier aan kleuren zorgt ervoor dat het in elk interieur past, en je kan hetzelfde materiaal gebruiken voor andere meubelstukken of delen van je woning.

Nadeel: Oogt minder luxueus, en je hebt niet de mogelijkheid een spoeltafel onder je werkblad te verwerken. Je bent hier dus verplicht een traditionele “opbouw” spoeltafel te opteren. Algemeen minder sterk dan de andere mogelijkheden.

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Graniet 100% natuurlijk product:


Voordeel: Verhoogt de luxe uitstraling van je keuken. Verkrijgbaar in verschillende afwerkingen, waarbij de ene degelijker en resistenter is dan de andere. Te vermijden zijn de “verzoete” versies die veelal vlekgevoelig kunnen zijn. 

Nadeel: Als natuurproduct is het onmogelijk op basis van een staal de kleur of vormgeving van de tekening te bepalen. Aan te raden is jezelf naar de steenkapper te begeven en daar je keuze te bevestigen. Geen egale kleuren mogelijk. Toont vaak iets ouderwetser. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Marmer/Hardsteen


Voordeel: Net als graniet verhoogt het het luxegevoel in je keuken. Marmer heeft bovendien ook voornamelijk lichtere kleuren in het pallet. 


Nadeel: Wellicht de zachtste stenen werkbladen, en dus degene met de hoogste vlek-kras en stootgevoeligheid. Niet echt aan te raden als werkblad dus. Goeie alternatieven vindt je in composiet en/of keramiek.

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Composiet samengesteld product met steengruis harsen en lijmen:

Voordeel: Net als graniet bezorgd composiet je een luxe gevoel, maar waar het zich echt in onderscheidt is zijn verhoogde vlek- en krasresistentie. Alsook de ruime waaier aan kleuren en composities. 

Nadeel: Hoewel we kunnen spreken van een upgrade tov graniet, valt op dat composiet vooral worstelt met hitte. Wij raden altijd aan iets onder potten en pannen te zetten. In dit geval heb je geen keuze. Toch niet als je geen verkleuringen wilt waarnemen. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Keramiek gebakken product:


Voordeel: Uber-resistent oppervlak. Net als je vloertegels is er vrijwel niets dat hierop impact kan hebben. Keramische werkbladen bieden je ook de mogelijkheid je snijplank de deur uit te gooien, aangezien het resistent is tegen elke vorm van hitte. 

Nadeel: Niet aan te raden dikker dan 18 millimeter, aangezien men voor dikkere formaten opgevulde materialen gebruikt die niet zo duurzaam zijn als de volkern keramische werkbladen.

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Roerstvrij staal


Voordeel: Wellicht het meest resistente en hygienische van alle keuzes. Dat professionele chefs Inox verkiezen is dan ook geen toeval. Verkrijgbaar in 2 varianten (massief inox 4mm, en geplooid inox), kan je het vrijwel naadloos in extreme formaten krijgen. Inox is maatwerk, je kan hier dus enkele dingen die je moeilijk elders kan. Een naadloze gootsteen of naadloos ingewerkte gasbranders zijn er daar maar enkelen van.


Nadeel: Erg duur, voelt koud aan, is krasgevoelig en leunt meer aan bij industriele keukenconcepten. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs

Massief hout:


Voordeel: Hout geeft een rijkelijk en warmer gevoel aan het geheel. Afhankelijk van het type hout vind je het in een massief geheel, of een look met blokjes die verlijmd zijn. Hout heeft een natuurlijke antibacteriële eigenschap en is anders dan vele mensen denken verrassend hygiënisch. Reden ook waarom snijplanken veelal uit hout gemaakt zijn.

Nadeel: Hout heeft als natuurproduct een hoog onderhoudsgehalte. Een halfjaarlijkse behandeling met oliën is aan te raden, en dan nog is het uitkijken met glazen etc. De hittebestendigheid is op zich goed, al kan er wel verkleuring optreden op verloop van termijn. 

Uitstraling
Duurzaamheid
Hittebestendig
Kostprijs
Geen verkopers wel projectleiders

Alles kan, niets moet

Onze projectleiders zijn geselecteerd op hun sterke technische en communicatieve skills. Ze komen in beeld vanaf het eerste huisbezoek waar ze trachten de verkoop te finaliseren. Ze zullen zich, mocht de finalisering succesvol zijn, inzetten om het project van kortbij op te volgen. Werfbezoeken, werfcontroles, aansturen van aannemers, alles kan niets moet. Belangrijk is dat we al het mogelijke in het werk stellen om het project te voltooien en daarbij alle last van de klant z’n schouders nemen.

  • We voorkomen aardig wat problemen voor ze zich stellen. Onze projectleiders gaan zover om zelfs de leidingplannen op de muur te markeren, en doordat ze vaak aannemerswerken aansturen kunnen we ook daar ingrijpen wanneer nodig. Dit voorkomt een hoop gedoe en breekwerken achteraf.

 

  • De klant heeft 1 centraal aanspreekpunt, al zal hij altijd in team werken met een interieurarchitect die instaat voor bestellingen en het administratief opvolgen van het dossier.

  • De projectleiders werken op zelfstandige basis en kosten het bedrijf niets zolang een project niet gerealiseerd is.


HET VERHAAL VAN ONKI

Onze visie, onze droom

Toen ik jaren terug de drastische stap nam de keukensector te verlaten was dat vanuit een overtuiging dat keukens vaak veel te duur geprijsd werden, en klanten al te vaak aan hun lot overgelaten. Een industrie waar veel geld te verdienen valt lokt niet altijd de meest aangename mensen, zeker niet in een markt waarin direct sales nog steeds van toepassing is. Onki is het resultaat van die wending in mijn persoonlijke carrière, een fusie tussen de igaming industrie, en de keukenretail branche. Als ervaren keukenontwerper/verkoper heb ik van kortbij gezien hoe de industrie langzaam maar zeker richting het digitale geschoven is.

Keukens worden niet meer manueel uitgetekend door een vakman, maar zijn vervangen door verkopers achter een computer, die zelden hun bureau nog verlaten om iets aan de klanten te tonen. Dit kan ook vanachter een scherm, met de klant die in alle rust op elke locatie zijn project kan bespreken ipv achter dat bureau in die muffe toonzaal. Terzelfder tijd heb ik ontdekt dat een klantrelatie vanachter een camera helemaal niet onpersoonlijk hoeft te zijn. Klanten lachen nog steeds om je grappen, vragen je nog steeds om raad, en zijn meer en meer gewend aan die vorm van digitaal communiceren. Ik had zelf een heleboel klanten die telkens bewust mijn tafel opzochten, net zoals mijn collega’s die elk hun “vaste spelers” hadden. Verbazingwekkend, zeker in de wetenschap dat ze dagelijks geld aan mijn speeltafel verliezen.

Wij geloven dan ook sterk dat wij de keukenretail kunnen digitaliseren, en aldus een drastisch lagere prijs kunnen bieden aan onze klanten zonder daarbij in te leveren op service en persoonlijk contact. Wel integendeel. Wij hebben de ambitie de projecten meer ter harte te nemen dan eender wie van onze collega’s. Telkens aan een onklopbare prijs.

Geen toonzalen wel studio’s

Onze filosofie

Vanuit een online filosofie willen we de dingen juist aanpakken. Een professionele studio setup en workflow zorgt ervoor dat wij als enige ons verkoopverhaal kunnen afstemmen op de digitale markt. Van het gebruiken van kwaliteitsvolle camera’s en belichting, tot het implementeren van smart devices als Stream Deck. Hoewel veel van onze collega’s intussen reeds bezig zijn met het aanbieden van online zullen ze dat nooit zo professioneel en overtuigend kunnen brengen als wij dat doen. Hun focus ligt immers op hun fysieke toonzalen.

  • Keuken wordt per definitie een stuk goedkoper daar er geen kosten zijn voor het opzetten, onderhouden en runnen van een toonzaal.

  • Indien er iets van bemating vergeten is kan de klant het gelijk controleren om op die manier de meest accurate offerte te kunnen bieden.

  • De klant moet zich niet meermaals verplaatsen, in onze doelstelling een CO2 neutraal en ecologisch verantwoorde onderneming te zijn geen onbelangrijke troef. Het reduceren van uitlaatgassen en beperken van filevorming  sluit dan ook naadloos aan bij die filosofie.

  • De klant moet zich niet in bochten wringen om tijdens de toonzaal uren aanwezig te kunnen zijn. De kinderen moeten niet naar oma, en het eten moet niet uitgesteld worden. Onze openingsuren zijn ruim genoeg om voor iedereen een rustig moment te vinden.